Psychologisch Centrum

Mijn naam is Karin Kooij, ik ben registerpsycholoog NIP, kind&jeugd, in opleiding als psychotherapeut en daarnaast praktijkhouder van het Psychologisch Centrum.

Sinds 1993 werk ik in de hulpverlening, ik ben gestart als groepsleidster op een behandelcentrum voor moeilijk opvoedbare kinderen, via Bureau Jeugdzorg, MEE en mijn docentschap pedagogiek op de NHL Hogeschool ben ik uiteindelijk aangekomen bij het starten mijn eigen praktijk. Door alle werkervaring die ik heb, heb ik ondervonden dat mensen vooral respectvol benaderd willen worden.

Respect vormt dan ook de basis binnen de behandeling die wij binnen ons centrum geven.

Binnen de individuele behandeling maak ik gebruik van Cognitieve gedragstherapie, EMDR, inzichtgevende therapie en binnen de relatietherapie maak ik gebruik van Emotionally Focused Therapy for couples. Het belangrijkste is om samen met de cliënt te kijken naar wat er speelt en welke benadering daar het beste bij past.

Als therapeut ben ik naast respectvol vaak directief en stem ik af op de cliënt. De eerste sessie van de behandeling, besteed ik naast het in kaart brengen van de situatie, aan het vormgeven van de werkrelatie met de cliënt of het cliëntsysteem.

In het kind &  Jeugdcentrum Leeuwarden vind ik collega's die een welkome en waardevolle aanvulling vormen op het werken met kinderen. Samen willen we ouders en kinderen zo volledig mogelijk kunnen ondersteunen bij groei en verandering die nodig is.

 

Psychologenpraktijk Leeuwarden/Psychologisch Centrum Leeuwarden

www.psycholoog-leeuwarden.com

psychologisch-centrum.nl

Karin Kooij
Psycholoog