Osteopaat Gerben Oosterhout

Mijn naam is Gerben Oosterhout en ik ben osteopaat. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Internationale  Academie  voor  Osteopathie  in Gent, België.

Als fysiotherapeut was ik altijd op zoek naar oplossingen. Waarom reageert het lichaam zoals het reageert? Na verschillende cursussen en nascholingen kwam ik uit bij osteopathie.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze gebaseerd op de principes uit de anatomie, embryologie, neurologie, fysiologie en biomechanica. Onderzoek en behandeling vinden plaats vanuit een totaal benadering van de klacht. Daartoe wordt het bewegingsapparaat (beenderen, gewrichten, spieren, pezen, banden), het orgaansysteem (de inwendige organen) en het craniosacrale systeem (schedelbotten hersenvliezen hersenvochtcirculatie maar ook bindweefsel) onderzocht op beweeglijkheid.

Een osteopaat onderzoekt dus niet alleen de regio waarin de klacht optreedt, maar het hele lichaam en gaat daar aan het werk waar hij de oorzaak aantreft. Binnen de osteopathie wordt het lichaam gezien als een éénheid: het bewegingsapparaat, het orgaansysteem en het craniosacrale systeem hebben continu invloed op elkaar. Zo kan terugkerende lage rugpijn ontstaan door verklevingen van de darm aan de binnenkant van het bekken, of chronische nekpijn kan zijn oorzaak hebben in een verlies van elasticiteit van de schedel.

Bij het onderzoek en tijdens de behandeling wordt alleen gebruik gemaakt van manuele technieken. Apparaten of medicijnen komen er niet aan te pas. Het doel van de behandeling is om het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

 

 
 

Contact

Het doel van de behandeling is om het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren.