Orthomoleculair therapeut

Orthomoleculair therapeut Cindy van Lubek

Een menselijk lichaam zit fantastisch in elkaar! Om al die vele verschillende processen goed te kunnen laten verlopen, heeft je lichaam goede grondstoffen nodig; niet alleen eiwitten, vetten en koolhydraten, maar ook vitamines en mineralen, bioactieve stoffen, antioxidanten, sporenelementen, et cetera. Door tekorten (of een teveel) gaat je lichaam andere oplossingen zoeken en processen compenseren. Hierdoor kunnen klachten ontstaan.

Op zoek naar de oorzaak
Door verschillende oorzaken kunnen zaken in je lichaam even anders lopen. Vervelend wordt het als zo’n situatie te lang duurt en er (chronische) klachten ontstaan. Als orthomoleculair therapeut ga ik samen met jou aan de slag om te achterhalen waar die klachten vandaan komen en wat we er aan kunnen doen.

Voeding is de basis
Daarbij kijk ik eerst naar je voedingspatroon in relatie tot je klachten. Wat eet je gedurende de dag? Wat kunnen we direct al aanpassen zodat je klachten verbeteren? Verder stel ik je veel verschillende vragen om een goed beeld te krijgen van je klachten en mogelijke oorzaken. Ook kan het zinvol zijn om bepaalde onderzoeken te laten doen, bijvoorbeeld bepaald bloed- of ontlastingsonderzoek. Met de behandeling sluit ik zoveel mogelijk aan bij wat bij jou en je situatie past. Als het zinvol is om tekorten van bepaalde stoffen (tijdelijk) aan te vullen met supplementen, dan stel ik dat voor.

Leefstijl
Ook kijken we naar de balans tussen spanning en ontspanning, je slaappatroon en beweging. Mocht je daar gerichte ondersteuning bij nodig hebben, dan verwijs ik je door naar een gespecialiseerde behandelaar op dat gebied. Ik kijk naar de best mogelijke oplossing voor jou.

Met name op het gebied van chronische klachten kunnen een gezonde voeding en leefstijl klachten verlichten. Soms heeft het wel even tijd nodig. Het is ook niet in één dag ontstaan. Maar het geeft je in elk geval handvatten waarmee je zelf meer regie op je eigen gezondheid kunt nemen en kunt bijsturen wanneer dat nodig is.

Wil je meer weten of gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Kijk op mijn website of neem contact op.

Contact

Benieuwd of orthomoleculaire therapie iets voor jouw vitaliteit kan betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Ruimte beschikbaar in de Techumerpleats