(Kinder)oefentherapie Mensendieck

Ik ben Katinka Zomerschoe, geboren in Voorburg (vlakbij Den Haag) en woon al ruim dertig jaar in Leeuwarden. Samen met mijn man en mijn zoon, die inmiddels in Amsterdam is gaan studeren.

Na mijn opleiding tot oefentherapeut Mensendieck, werk ik inmiddels ruim 15 jaar als gespecialiseerd kinderoefentherapeut. Daarnaast ben ik MindfulKidstrainer en gespecialiseerd in de Sherborne bewegingspedagogiek.

Naast lichamelijke oefeningen voor de fijne en de grove motoriek, werk ik ook met mindfulness-training en yoga voor kinderen.
Een combinatie van hoofd- en lichaamsoefening geeft kinderen rust, zelfkennis en de mogelijkheid om ook met wat moeilijkere gevoelens en situaties om te gaan.

Inmiddels heb ik samen met een aantal fijne, bevlogen collega’s een kinderteam opgezet, met de naam Kind en Jeugdcentrum Leeuwarden. Wij zien en helpen kinderen en ouders met heel veel verschillende vragen. Samen sterk vinden wij!

Omdat ik zeker weet dat je lichaam en je hoofd ook samenwerken, zorg ik er vooral voor dat kinderen de therapie bij mij leuk vinden en met plezier komen. Want: “Als je graag iets doet gaat het altijd beter en makkelijker.”

 

Contact

Naast lichamelijke oefeningen voor de fijne en de grove motoriek, werk ik ook met mindfulness-training en yoga voor kinderen.